CURSUS CATEGORY MANAGEMENT

In 5 dagdelen alles over category management.

Cursus category management

Tijdens deze cursus leert u de belangrijkste zaken over category management  speciaal gericht op  de sierteeltsector.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor vrijwel alle medewerkers in diverse functies in de sierteeltsector, van in- of verkoper tot accountmanager en van productontwikkelaar tot logistiek manager.

Inhoud en programma

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Inzicht in de klant, land van de klant en concurrentieveld. Inzicht in eigen bedrijf, SWOT, USP en aansluiten op wensen van de klant. Daarnaast inzicht in actuele ontwikkelingen in de sierteeltsector en de huidige trends!

Category management, specifieke kenmerken en begrippen zoals positionering, segmentatie, instore marketing, onderdelen category management plan.

U maakt individueel, stap voor stap, een landen-info-sheet, een category-plan en retail-ready-concept en houdt een presentatie in de laatste les. U wordt daarbij gedurende de cursus actief ondersteund door de ervaren trainers Miranda Bakker en Lucas Jansen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze cursus gaat u intensief aan de slag met alle aspecten van category management in de sierteeltsector.  Met als doel om uw bedrijf, product of dienst succesvol te kunnen presenteren aan een (potentiële) klant, inkoper of de category manager van een retailer.

Tijdens de training wordt stap voor stap gewerkt aan het opzetten van een category-plan voor een (potentiële) klant. Hierdoor is de cursus resultaat gericht en direct toepasbaar. In de laatste les presenteert u een plan of retail-ready-concept aan de medecursisten. Dankzij de praktische handvaten tijdens de training ontwikkelen de deelnemers zich tot een volwaardige en professionele gesprekspartner van (potentiële) klanten.

Cursus Category management

Cursussen zijn ook in-company mogelijk!

Bedrijven die een in-company cursus accountmanagement of category management of verkopen of een combinatie ervan willen organiseren (al interessant bij 5 deelnemers) kunnen een mail sturen naar lucasjansen@floweracademy.nl.

Cursus category management

 • Data en tijden:
  • Data: 20 – 27 september + 4 – 11- 18 oktober
  • Reservedatum 25 oktober 2023
  • Tijden: 16 – 20 uur
  • Voor een eenvoudige maaltijd wordt gezorgd
 • Locatie: Roelofarendsveen langs de A4
 • Kosten: € 1695,00

Speciaal voor medewerkers van productiebedrijven is Colland subsidie mogelijk tot wel 50%

 

Hieronder kunt u zich aanmelden:
  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha