FLOWERACADEMY.NL

18 jaar lokale en mondiale educatie!

Lucas Jansen: bijna 40 jaar kennis, innovatie, netwerk en passie!

Floweracademy.NL mag best een begrip genoemd worden op het gebied van educatie in de sierteeltsector. Niet alleen in de buurt, maar over de hele wereld weten ze Lucas Jansen te vinden. Met trots tonen de cursisten uit vele landen hun certificaat als ze met succes hun cursus hebben voltooid.

In de loop van de 18 jaren zijn innovatieve platforms als Floweracademy.TV, InfoFlowersPlants en Virtuele Classrooms opgezet.  En Lucas zit nog vol ambities & plannen om Floweracademy.NL verder uit te bouwen en continue aan te passen. Maar hij houdt wel zijn focus op de bloemen & planten sector: om de hoek of in de verste uithoek.

Floweracademy.NL werkt samen met tal van bedrijven en organisaties. Een gigantisch netwerk is in de loop der jaren opgebouwd. Collega’s, oud-leerlingen en cursisten, bedrijven en organisaties. Contacten in 28 verschillende landen.

Lucas Jansen heeft bijna 40 jaar ervaring met educatie in de (internationale) sierteeltketen op het gebied van assortimentskennis, kwaliteit, ketenkennis, marketing, bloemsierkunst en account- & category management. Cursussen en marktverkenningen in 28 verschillende landen over de gehele wereld.

Partners van FlowerAcademy.NL

Floweracademy.NL en haar partners hebben ruime ervaring in en kennis van de sierteelt.

Bovendien versterken zij elkaar met kennis en beschikken zij over een breed netwerk en passie!

Miranda Bakker is specialist in account- & category management en marketing. Binnen Floweracademy.NL verzorgt zij geregeld cursussen die praktisch en bruikbaar zijn voor de deelnemers. Daarnaast voert zij projecten uit voor bedrijven in de gehele sierteeltketen.
Miek Stap is specialist in fotografie en video-opnames. Voor Floweracademy.NL verzorgt zij geregeld de visuele content voor praktische instructie lessen. Tevens is Miek mede-eigenaar van de webapplicatie assortiment van InfoFlowersPlants.

Samenwerkingsprojecten

Floweracademy.NL werkt met meerdere ondernemers samen aan projecten in de sierteelt.

InfoFlowersPlants V.O.F. is ontstaan uit de behoefte aan onafhankelijke productinformatie in de sierteeltketen. Het idee is ontstaan om onafhankelijk van commerciële handelspartijen de boekjes van Bloemenbureau Holland, Plant Publicity Holland en het Internationaal Bloembollen Centrum in digitale vorm uit te brengen.

Eigenaar: Lucas Jansen, Miek Stap

Er is grote behoefte aan kennis bij bloemisten, tuincentra in Slovenië. Samen met Sabina Šegula wordt een cursusaanbod in Slovenië geleverd.
Er is grote behoefte aan kennis bij bloemisten, tuincentra in Italië. Samen met Charles Lansdorp wordt een cursusaanbod in Italië geleverd.
Er is grote behoefte aan kennis bij bloemisten en groothandels in Cambodja. Samen met groothandel en de bloemenshops van Poise Mera in Phnom Penh wordt een cursusaanbod in Cambodia geleverd om bloemisten op een hoger plan te brengen.