CURSUS KETENLOGISTIEK IN DE SIERTEELT

In 5 dagdelen alles over logistieke zaken met karrenbouw en/of inpakken

Ketenlogistiek in de sierteelt

Tijdens de cursus ketenlogistiek leert u de belangrijkste zaken over logistiek in de afzetketen van bloemen of planten.

Doelgroep

Deze cursus is met name geschikt voor medewerkers in de logistiek, operations, productie en kwaliteitsfuncties in de sierteeltsector.

Inhoud en programma

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: product- en klantspecificaties, opslag en transport, de verschillende in- en externe logistieke ketens, de temperatuurketen (koel of warm) en de informatieketen. Daarnaast gaat u praktisch aan de slag met onder andere het bouwen van bloemen of planten karren en inpakken van exportdozen voor luchtvracht of anderszins.  U wordt daarbij ondersteund door de ervaren trainer Lucas Jansen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze cursus gaat u intensief aan de slag met alle aspecten van ketenlogistiek in de sierteeltsector.  Met als doel: het verminderen van derving in de keten, behouden van kwaliteit, inzicht in de totale keten.

Tijdens de training wordt stap voor stap gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de totale keten van bloemen & planten en dat maakt de cursus resultaatgericht. Tijdens de lessen past u de kennis direct toe in de praktijk. Dankzij de praktische handvaten en tips tijdens de training ontwikkelen de deelnemers zich tot een waardevolle en professionele logistieke medewerker.

Tijdens de cursus maken we gebruik van:

 • Ondersteunende PowerPoints
 • Interactieve kennisgame Kahoot
 • Webapplicatie assortiment InfoFlowersPlants
 • E-learning platform Floweracademy.TV
 • Docent Lucas Jansen

Inclusief e-learning en webapplicatie assortiment

E-learning Floweracademy.TV en webapp InfoFlowersPlants

Om voldoende het assortiment te leren kennen kunnen de deelnemers permanent online gebruik maken van het e-learningplatform van Floweracademy.TV. Hierop zijn oefenversies en achtergronden te leren aan de hand van video content.

De deelnemers krijgen ook tijdelijk toegang tot de webapplicatie assortiment van InfoFlowersPlants. Deze webapp is de vervanging van de assortimentsboekjes van Bloemenbureau Holland en geven tal van mogelijkheden om assortiment te vinden met allerlei zoekfuncties. Onafhankelijke, consistente  en up-to-date productinformatie in 8 talen.

Deze cursus is ook in-company mogelijk!
In het Nederlands of Engels!

Bedrijven die “op maat” een in-company cursus ketenlogistiek, karrenbouw en/of inpakken van snijbloemen en/of kamerplanten willen organiseren (al interessant bij 5 deelnemers) kunnen een mail sturen naar lucasjansen@floweracademy.nl. De cursus kan in het Nederlands of Engels worden gegeven.

Tevens kunnen we speciale instructievideo voor deze praktijkhandelingen maken. (karrenbouw en/of inpakken)

Cursus Logistiek in de sierteeltketen

 • Aanvang: nog niet bekend in 2021
 • Tijden: nader te bepalen
 • Duur: 5 dagdelen x 4 uur
 • Locatie: Naaldwijk of Aalsmeer of Rijnsburg

 

 • Prijs: € 1195,00

 

Hieronder kunt u zich aanmelden voor deze cursus:
  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha