Assortiment & verzorging tuinplanten

Deze cursus wordt uitgevoerd voor Kiem! Opleidingen
Namens Tuinbranche Nederland

Cursus

Welke plant zijn kuipplanten voor in de tuin en staan graag in de schaduw of juist in de volle zon? Welke planten zijn winterhard? of welke planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zijn eetbare planten. Allerlei vragen waar je als medewerker op de tuinplantenafdeling dagelijks mee te maken hebt.

Met deze training word jij de tuinplantenspecialist en kan je klanten goed van advies voorzien.

Doelen

Het doel van deze training is om jouw assortimentskennis van tuinplanten te verbreden en jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot de verzorging en toepassing van tuinplanten te vergroten. Natuurlijk is er ook voldoende aandacht voor de adviesfunctie die je hebt naar de consument, zo kan je hen optimaal te woord staan en verder helpen.

Aantal lessen en Kiem

De training is opgedeeld in 4 dagdelen en een toetsingsmoment van 1 dagdeel. Het gaat dus in het totaal om 5 dagdelen die op 5 achtereenvolgende weken zal plaatsvinden. Dit kan zijn op een ochtend, middag of avond (nader te bepalen)

Programma

Per les wordt een productgroep besproken, waarna de opgedane kennis via de online leeromgeving van Kiem verder kan worden getraind. Aan de orde komen: perk- en vaste planten, kuipplanten, heesters en coniferen. Maar ook de verzorging en toepassing van tuinplanten en geven van juiste consumentenadviezen en juist beantwoorden van vragen van consumenten.

Waar?

De cursus kan worden gegeven een nader te bepalen locatie van een tuincentrum in de regio. Er zijn 4 verschillende regio’s waar de cursus gegeven kan worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal een keuzen gemaakt worden voor Noord, Oost, Zuid of West.

Hoe?

Gedurende de cursus maken we gebruik van:

 • Levend materiaal uit het tuincentrum
 • Leerplatform Kiem waarvoor je een licentie krijgt
 • PowerPoints met lesinformatie
 • Interactieve kennisgame Kahoot
 • Online product encyclopedie assortiment van InfoFlowersPlants

Inclusief licentie voor platform Kiem en online encyclopedie assortment van InfoFlowersPlants

Ontdek hoe jij kunt doorgroeien met Kiem

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Wil jij opklimmen in je huidige functie? Of wil je nog meer weten over dat ene onderwerp? Dan zit je goed bij Kiem! Want Kiem! is het nieuwe opleidingsplatform speciaal voor mensen die werken in, bij of voor tuincentra. Met de opleidingen, trainingen en workshops van Kiem! kom jij tot bloei.

Bij Kiem! vinden we de praktische kant erg belangrijk. We willen dat jij er op de werkvloer echt iets aan hebt. Daarom zijn de opleidingen, trainingen en workshops specifiek gericht op de tuinbranche en bevatten ze naast de nodige theorie vaak ook interactieve onderdelen. Heb je nog suggesties of ideeën voor het aanbod? Laat het ons dan even weten!

Deze cursus zal in een tuincentrum gegeven worden.

In-company mogelijkheden

Voor deze cursus zijn ook in-company mogelijkheden.

Vraag naar de mogelijkheden: cursus@floweracademy.nl

Cursus op locatie

Assortment en verzorging tuinplanten

 • Start: nog niet bekend
 • Periode: nazomer + herfst 2022
 • Dates: nader in te plannen op dagdelen van maandagen
 • Tijden: ochtend of middag of avond
 • Examen: op dagdeel 5
 • Duur: 4 x 3,5 uur les en 1 x 3,5 uur examen
 • Location: nader te bepalen in noord- oost – zuid of west
 • Kosten: € 495,00 ex BTW / per persoon

Schrijf je hieronder in:

  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha