ZOMER BOOTCAMP SNIJBLOEMEN

In 1 dag alles over over snijbloemen.

De zomer bootcamp snijbloemen

De zomer is een ideale periode om korte, intensieve cursussen te volgen. Floweracademy.NL organiseert deze zomer diverse bootcamps. Een ervan is deze 1 daagse cursus waarin alles over snijbloemen aan  de orde komt.

Leerdoelen en resultaat

·       parate kennis van de meest voorkomende snijbloemen
·       kennis, inzichten en achtergronden in het assortiment snijbloemen
·       kennis nomenclatuur
·       kennis meest voorkomende kwaliteitsaspecten snijbloemen
·       kennis over de koelketen, voedingsketen en informatieketen

Doelgroep

Iedereen die in 1 dag alles over het assortiment en de verzorging van snijbloemen wil kennen. Deze cursus is geschikt voor vrijwel alle medewerkers in diverse functies binnen handelsbedrijven: managers, leidinggevenden, ondersteunende en uitvoerende medewerkers.

Speciaal voor medewerkers die te maken hebben met assortiment binnen in- en verkoop- of logistieke functies andere relevante functies. Deze cursus helpt in- of verkopers, kwaliteitscontroleurs of anderszins alles over snijbloemen.

Inhoud en programma

In 1 dag kunt U een totaal inzicht in het snijbloemen assortiment verkrijgen.  Tijdens deze cursus worden theorie en praktijk afgewisseld en wordt u in staat gesteld kennis te vergaren over het actuele assortiment snijbloemen en hun commerciële verkoopargumenten.

Wat kunt U verwachten?

In de cursus komt het volgende over snijbloemen aan de orde:

 • Indeling assortiment, nomenclatuur en Roos
 • Chrysant, Gerbera, Anjer, Lisianthus en Alstroemeria
 • Bolbloemen
 • Zomerbloemen
 • Exoten, bladmaterialen en overige snijbloemen

Onderwerpen die aan de orde komen zijn nomenclatuur, ontwikkelingen is assortiment, kenmerken van de snijbloemen en de productgroepen binnen snijbloemen, kwaliteitsaspecten, voorbehandelen, afzetmogelijkheden, opslag en transportzaken, verzorgingsaspecten en toepassingsmogelijkheden.

De cursus wordt afgesloten met een toets in Kahoot waarmee een getuigschrift wordt verkregen bij goed resultaat.

Inclusief e-learning en webapplicatie assortiment

E-learning Floweracademy.TV en webapp InfoFlowersPlants

Om voldoende het assortiment te leren kennen kunnen de deelnemers permanent online gebruik maken van het e-learningplatform van Floweracademy.TV. Hierop zijn oefenversies en achtergronden te leren aan de hand van video content.

De deelnemers krijgen ook tijdelijk toegang tot de webapplicatie assortiment van InfoFlowersPlants. Deze webapp is de vervanging van de assortimentsboekjes van Bloemenbureau Holland en geven tal van mogelijkheden om assortiment te vinden met allerlei zoekfuncties. Onafhankelijke, consistente  en up-to-date productinformatie in 8 talen.

Deze cursus is ook in-company mogelijk!

Bedrijven die “op maat” een in-company cursus assortiment willen organiseren (al interessant bij 5 deelnemers) kunnen een mail sturen naar lucasjansen@floweracademy.nl.

Zomer Bootcamp assortiment & kwaliteit snijbloemen

 • Aanvang: donderdag 26 augustus 2021
 • Tijden: 9.00 – 21.00 uur
 • Duur: 1 dag van 12 uur
 • Locatie: Aalsmeer

 

 • Prijs: € 395,00

 

Hieronder kunt u zich aanmelden:
  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.